Recept till första inspelningen!

Ananaskakor med glasyr och kokos
 
16-20 bitar
 
Kakan:
125g Smör
2 1/2 dl Strösocker
3 Ägg
4 1/2 Vetemjöl
2tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1 liten burk Krossad anans
1 1/2 dl Mjölk
 
 
Glasyr:
3 dl Florsocker
2-3 msk ananas spad
Kokos
 
 
 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp 3 msk spad från ananasburken i ett glas (ska användas till glasyren). Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten ihop med mjölken och ananasen. Rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en form, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr och bred ut den på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

 

 
 
 
-O

 

 



Elisabeth

Oj dessa måste jag testa! Snyggt upplägg! Kul att se foton både från inspelningen och som bakblogg. Är trogen följare nu, väntar med spänning på nästa inlägg! :D



URL:





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?